ΣΤΕΒΙΑ


ΣΤΕΒΙΑ
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΒΙΑ

Η Εταιρεία μας συμβαδίζοντας με τις ανάγκες των καταναλωτών για έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και απόλαυση δίχως ενοχές, καινοτόμησε αντικαθιστώντας τη ζάχαρη, που ως τώρα χρησιμοποιούσε, με τη φυσική γλυκαντική ύλη , τη Στέβια.

Η Στέβια είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στη Νότια Αμερική.  Είναι γνωστή ως πηγή φυσικών γλυκαντικών ουσιών. Είναι γεγονός ότι οι ιθαγενείς της Νοτίου Αφρικής την χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια για φαρμακευτικούς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια το φυτό στέβια και τα γλυκαντικά που προέρχονται από τα φύλλα του τράβηξαν την προσοχή εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες. Τα φύλλα του φυτού και τα γλυκαντικά που προέρχονται από αυτό έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη. Περίπου 1kg στέβια ισοδυναμεί με 1 φλυτζάνι ζάχαρης και δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) ενώ δεν περιέχουν υδατάνθρακες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υγρή μορφή ή σε σκόνη σε ροφήματα, αφεψήματα, smoothies και στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική.
Η Στέβια χρησιμοποιείται για την  απώλεια  σωματικού βάρους,  στον σακχαρώδη διαβήτη, στην υψηλή αρτηριακή πίεση, για την μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος,  για αντισύλληψη,  για την ενδυνάμωση των μυϊκών συσπάσεων που αντλούν το αίμα από την καρδιά και για το αίσθημα καύσου του στομάχου.

Η μεγάλη σημασία της στέβια στην διατροφή μας:

  • Γλυκαντική ύλη με λίγες θερμίδες: Τα γλυκαντικά που προέρχονται από στέβια αποδίδουν μηδενικές θερμίδες και μπορούν να αποτελέσουν επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα γλυκαντικά με λίγες ή μηδενικές θερμίδες μπορούν να συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους, αφού μειώνουν το θερμιδικό περιεχόμενο της δίαιτας και διατηρούν την ευχαρίστηση στο διαιτολόγιο βοηθώντας τους ανθρώπους να μείνουν πιστοί στη δίαιτά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
  • Κατάλληλη για ανθρώπους με διαβήτη: Τα γλυκαντικά από στέβια δεν περιέχουν υδατάνθρακες και δεν επηρεάζουν τη γλυκόζη στο αίμα, επομένως μπορούν να καταναλωθούν από ανθρώπους με διαβήτη. 
  •  Επίσης δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) και μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση ή τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους, μια πολύ σημαντική παράμετρο για τον έλεγχο του διαβήτη και των επιπλοκών του. Πρόσφατες έρευνες έχουν αξιολογήσει την επίδραση της στέβια στην παχυσαρκία, στο διαβήτη και την υπέρταση. H ημερήσια πρόσληψη rebaudioside-A δεν έχει καμία επίδραση σε ανθρώπους με φυσιολογική και χαμηλή συστολική πίεση ή ασθενείς με ήπια έως μέτρια υπέρταση. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση του γλυκαντικού στέβια (σε δόσεις που ισούνται ή υπερβαίνουν την Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη) δεν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και είναι καλά ανεκτό από άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Γενικό συμπέρασμα
Η κατάλληλη δόση της Στέβια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η κατάσταση της υγεία του ατόμου, και διάφορες άλλες προϋποθέσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να  προσδιορίζουν το κατάλληλο εύρος των δόσεων για τη Στέβια. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντα κατ “ανάγκην ασφαλή και η δοσολογία μπορεί να είναι σημαντική. Να είστε βέβαιοι ότι ακολουθείτε τις σχετικές οδηγίες στις ετικέτες των προϊόντων και συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό ή το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης πριν από τη χρήση.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Κάθε σχόλιό σας θα μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι!

Τ: 23310097032, 2102400096

E: evge@otenet.gr, evgesalads@gmail.com


Παρακαλούμε πληκτρολογήστε τη λέξη που βλέπετε στην εικόνα
refresh

© evge-salads.gr 2022. All rights reserved. Powered by D-Spot Advertising